1/2

Ljubav u svetu poznatih… O ovoj temi razmišljam već neko vreme naročito kada se desi neki “sočan” raskid ili početak nove veze među omiljenim mi zvezdama. Evo, na primer, Rijana. Da, definitivno sam osoba u redakciji koja najviše gotovi Rijanu, znam sve o njoj i pratim baš sve što ima veze sa njom, a kao i svaki verni fan, uvek me je zanimalo šta se dešava sa njenim ljubavnim životom. Jer, znaš, u poslednje vreme se o Rijani govori uglavnom u kontekstu kraljice stila i, naravno, kraljice u muzičkom smislu, ali ljubav kao da je zaobilazi ili se ona samo jako dobro krije. I da, ja kada nekog gotovim stvarno, bitno mi je da bude srećan na svim poljima, makar to bila i osoba koja nikada neće saznati za moje postojanje…

U svakom slučaju, kao što već rekoh, mislim da me definitivno više zanima to kako ljubav funkcioniše u svetu poznatih naročito zato što stalno možemo da čitamo o tome ko je sa kim, ko se od koga razveo, ko se sa kim smuvao i ostalo. Ali stvarno. To tako nije OK! Nije OK što ne možeš da sačuvaš svoju privatnost, nije OK što stalno neko gleda gde si, sa kim si i šta radiš (pa makar to bilo i iz brige), nije OK što se svaki tvoj potez kritikuje i osuđuje, a ni ne zna se kako se ti u celoj priči osećaš i šta je tebi u glavi.

Evo, na primer. Znamo da je Rijana bila sa Krisom Braunom. Znamo i da ju je on pre nekoliko godina brutalno pretukao. Fotografije modre i natečene Rijane su bile u svim medijima, svi su bili u šoku i niko nije mogao da veruje da se to njoj desilo. Samo, pitam se zašto? Naravno da mi je žao Rijane, ali zar se tako nešto ne događa i našim ženama, samo što se o tome ne govori jer, zaboga, nisu poznate? Ipak, želim da se nadam da je u moru takvih primera Rijanin bio samo još jedan dokaz da se o tome ne sme ćutati. No, problem je nastao onda kada se Rijana ipak pomirila sa Krisom i nakon tog incidenta. E tada je nastao haos, tačnije, osuđivanje, baš u ime svih tih žena koje su takođe žrtve nasilja, a koje nemaju hrabrosti da se tome suprotstave jer “svog” nasilnika vole. I Rijana je volela. I Rijana će zapravo zauvek voleti Krisa bez obzira na to kakav je on. Sama je rekla. Sa jedne strane, želim da podržim osećanja – ona ima pravo da ga voli i da mu oprosti, ali sa druge strane ne znam da li ne mogu da razumem nju ili njega. Ne znam šta da mislim, ali znam da je svaka od nas bila ili nažalost jeste Rijana iz ovog perioda. I opet, ne znam kako ovo može da se reši i da li u ovom slučaju treba slušati razum ili srce. Večita dilema i večiti mač sa dve oštrice! Ali još jednu stvar znam – ne treba osuđivati jer svako ima svoje razloge.

rihanna and chris brown O ljubavi iliti svi smo mi pomalo Rijana (BLOG)

Editors choice