1/3

Na snimanju modnog editorijala imali smo priliku da porazgovaramo sa mladom i veoma talentovanom glumicom, Draganom Mićalović. O svemu tome kako je ušla u svet glume, koliko su joj tata i sestra, takođe glumci, pomogli, te šta trenutno radi, pročitajte u intervjuu koji je dala za nas. Naravno, nismo propustili priliku da je upitamo i o Slobodinom učestvovanju na Filmskom festival u Veneciji.

1 Intervju: Dragana Mićalović, glumica

WANNABE STARS: Dragana, koliko je činjenica da imaš sestru koja je glumica, ali i oca koji je takođe u istom poslu, uticala na to da se i ti baviš glumom?

DRAGANA MIĆALOVIĆ: Ja otkad znam za sebe znam za pozorište, tako smo i Boba i ja svaki slobodan trenutak sa tatom provodile u njemu, pa mislim da je on glavni “krivac” zbog toga što smo krenule njegovim putem. A, on je opet bio taj koji je na sve moguće načine pokušavao da nam “zgadi” taj posao i da nam pokaže kako to nije dobro zanimanje za ženu koja će jednog dana biti majka i supruga, jer je puno odricanja i svega što ume da ometa. Ali tata je taj koji nas je uveo u svet glume, kroz sestru sam kasnije malo bolje upoznala ceo taj svet, njegove čari, pošto je tata bio više glumac pozorišta, a sa njom sam videla kako to izgleda i na televiziji, ispred kamera i reflektora, te je ona uspela svim tim da pojača moju želju ka tome da se bavim glumom.

2 Intervju: Dragana Mićalović, glumica

Danas su brojne uloge iza tebe. Počela si sa serijom “Priđi bliže”, ali si najveću popularnost postigla ulogom u seriji “Nepobedivo srce”. Koja ti je uloga od svih najomiljenija? Postoji li lik koji si odigrala, a da ti je najdraži?

Tek sam na početku karijere, pa mislim da bi bilo nezahvalno da govorim o tome koja mi je uloga sada najdraža. Nisam ih imala baš toliko. Svaka mi je draga na svoj način i mislim da sam u svaki lik ubacila nešto svoje, neki svoj pečat sam dala. Prva ozbiljnija ekipa u koju sam kročila, bila je ekipa serije “Nepobedivo srce“ Zdravka Šotre, što je priča o periodu, odnosno epohi koja mi je omiljena, pa mogu na osnovu toga da kažem da mi je Anđa možda jedna od omiljenijih uloga. A pored toga, draga mi je i zbog toga što me nekako prati kroz život, jer je još jedan lik koji sam tumačila imao isto ime.

3 Intervju: Dragana Mićalović, glumica

Editors choice