Mnoge poznate ličnosti su iz svoje ishrane potpuno izbacile upotrebu šećera. Ta kontroverzna dijeta često je bila osporavana zbog pogubnosti po organizam, kome je ipak potrebna određena doza na dan, kako bi normalno funkcionisao i razvijao se. Ove zvezde su rekle ne – šećeru, ne – zaslađivačima, ne – bilo čemu što je rafinisano, odnosno neprirodno, a slatko.

Unos im se sveo na veoma mali broj namirnica, a nedostatak slatkog možda potpomaže dijetama, ali zato razara nerve.

Da li su nervozniji, jer nemaju parčence čokolade da ih umiri i raspoloži?

Nama uvek pomogne, pa sad zamislite jedan dan tokom kog ništa slatko ne smete da uzmete?

Gvinet Paltrou

Zvezda koja je poznata po svojoj vitkoj liniji i vraćanju idealne kilaže posle porođaja, kaže da ne konzumira šećer, jer samo jedna uneta doza, navikava organizam i traži još više i više šećera. Na dijetu se odlučila u periodu punog meseca, kada je organizam najpodložniji promenama kilaže.

Gvinet Paltrou Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko

Metju Mekonahi

Glumac je veliki pobornik zdravog života i vežbanja. Na treninge odvaja i po nekoliko sati dnevno, a na dijetu bez šećera se odlučio kad i na dijetu bez ugljenih hidrata. Izbacio je sve što smatra štetnim za svoj organizam, ali se ubrzo pokazalo da je izgubio na težini više nego što je trebalo, pa je od razvijenog tela, postao izdefinisan, ali mršav.

Metju MekKonahil Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko

Džesika Bil

Za jedno od najzategnutijih tela u Holivudu, zaslužni su svakodnevni treninzi, ali i ishrana bez šećera, hleba, soli. Praktično svega se odrekla u korist svoje linije, mada iskreno žali što su joj obroci često bezukusni i upoređuje ih sa splačinama.

Džesika Bil1 Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko

Džesika Alba

Nakon oscilacija u kilogramima, Džesika je odlučila da u svoj režim ishrane uvrsti bezglutenske namirnice, i zauvek da se oslobodi šećera. Teško joj pada da pije kafu bez zaslađivača, ali kaže da je to mala cena za savršenu liniju.

Džesika Alba2 Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko

Majli Sajrus

Iako devojci u njenim godinama ne treba nikakva dijeta zbog brzine metabolizma, Majli je bila zagovornik Paleo dijete i izbacila je šećer i omiljene slatkiše iz ishrane. Sada se kune u svoje odluke, i tvrdi da više nikada neće biti ni na kom režimu ishrane, osim ovog.

Majli Sajrus1 Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko

Eva Laru

Zvezda serije “CSI: Miami”, za ovaj režim ishrane odlučila se zbog jakih bokova, kojih je želela da se otarasi bez odlaska na liposukciju. Njena konstitucija je takva da ona uvek ima jake obline, ali tvrdi da je smršala baš koliko je htela.

Eva LaRui Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko

Džek Ozborn

Kada mu je 2012. godine dijagnostikovana multipla-skleroza, Džek je potpuno promenio način života, samim tim i navike u ishrani. Od debeljuškastog tinejdžera, Džek se fizički razvio u zgodnog momka, koji je izbacio sve namirnice koje goje, uključujući i šećer.

Džek Ozburn 1 Bez šećera, molim: Ove zvezde ne jedu slatko
Ivana Spasojević

Editors choice