1/2

Jedna od najpopularnijih srpskih pop pevačica Sara Jovanović ne prestaje da iznenađuje svojim novim transformacijama i energičnim nastupima širom Srbije, a uskoro predstavlja i novi singl “Probaj”. Publika je još uvek pamti po zanimljivim interpretacijama domaćih i inostranih izvođača u drugoj sezoni muzičkog šou programa “Prvi glas Srbije” gde je osvojila treće mesto, a potom zajedno sa članicama grupe “Moje tri” predstavljala Srbiju na 58. Izboru za pesmu Evrovizije u Malmeu. Priznaje da su joj to najbitnija muzička iskustva, kao i prvi duet sa dugogodišnjim prijateljem Markom Mandićem u pesmi “Ujutru”, ali nema nameru da stane i sa nestrpljenjem isčekuje neke nove muzičke izazove. Ova rođena Rimljanka uvek uspeva da bude drugačija, ali u svakom pogledu svoja. Vredno radi na novim pesmama, koreografijama, a sve to postiže sa lakoćom jer od detinjstva uvek trenira bar jednu fizičku aktivnost.

Sara1 Intervju sa Sarom Jovanović: Budi AKTIVNA   pokreni se

Uskoro izlazi novi singl “Probaj”. U njemu izgledaš potpuno drugačije. Koliko je ovaj projekat bio zahtevan u muzičkom i scenskom pogledu?

Veliki sam perfekcionista u svemu što radim, naročito u muzici. Snimanje pesme je trajalo nekoliko meseci dok nismo postigli zvuk kakav sam želela. Imali smo najkompleksnije snimanje spota do sada, pa nam je i samo planiranje oduzelo mnogo vremena. Ovoga puta je afrička kultura bila velika inspiracija. Pesma ima brži ritam, mešavina R’N'B, pop i rege zvuka, a pošto mi je scenski pokret jako važan, poželela sam da koreografiju obogatim dancehall i afrobeat koracima. U tome mi je pomogla moja prijateljica Bojana Tasov, koja je ujedno koreografkinja i plesačica. Kostimi Džordža Stajlera su dodatno doprineli upečatljivosti spota, kao i frizure Vladimira Simića i šminka Aleksandra Đikića. Spot smo snimili za 12 sati, ali je montaža dugo trajala zbog animacija koje su naknadno ubačene. Promocija spota bi trebalo da bude polovinom maja meseca, i biće mi neizmerno drago ako publika bude prepoznala koliko smo truda i ljubavi uložili.

Nikada ne znamo šta možemo da očekujemo od tebe, uvek si drugačija. Ko je uticao na tvoj muzički razvoj?

To su definitivno moji roditelji, jer nikada nisu delili muziku na žanrove. U našoj kući postoje kolekcije klasične, rok, pop, rege muzike i tu želju za uživanjem u različitim muzičkim izrazima su preneli i na mene. To je sigurno dosta uticalo na moj muzički ukus. Volim da eksperimentišem sa više žanrova i nikada ne bih mogla da pevam samo jedan žanr. Od poznatih muzičkih ličnosti koje su imale neki uticaj na mene svakako bih istakla Britni Spirs, zbog koje danas imam poseban odnos prema tome koliko je važno biti ne samo dobar vokal već i zabavljač, performer. Uvek nastojim da svojoj publici pružim najbolji doživljaj moje muzike.

Editors choice